ΟΗΕ: Δεκάδες χώρες μποϊκοτάρουν την ομιλία Λαβρόφ

944

Εκπρόσωποι δεκάδων χωρών διαμαρτυρήθηκαν για τον ρωσικό πόλεμο σήμερα στην Ουκρανία, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη πριν από την ομιλία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιείται καταχρηστικά ως πλατφόρμα παραπληροφόρησης», δήλωσε η Γερμανίδα Πρέσβης Katharina Stasch.

«Οι γκροτέσκοι ισχυρισμοί του υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ πρέπει να αποκαλυφθούν ως προς αυτό που είναι, μια κυνική διαστρέβλωση των γεγονότων», είπε.

Ο Λαβρόφ, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία σύνδεσης με βίντεο, διάβασε μια εκτενή δήλωση στην οποία δικαιολογούσε την επίθεση στην Ουκρανία κατηγορώντας την ουκρανική πλευρά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αρχικά είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει στη συνάντηση αυτοπροσώπως, αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε λόγω του κλεισίματος του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου για ρωσικά αεροσκάφη.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ξεκίνησε την τακτική εαρινή σύνοδό του τη Δευτέρα.

Στην ομιλία του, ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι τρομοκρατεί τη ρωσική μειονότητα στην Ουκρανία για χρόνια. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί με πολλούς τρόπους», είπε, προσθέτοντας ότι «η Δύση όχι μόνο το είδε, αλλά το υποστήριξε».

«Η κυβέρνηση στο Κίεβο θέλει να στρέψει τη χώρα της εναντίον της Ρωσίας για να κατευνάσει τη Δύση», είπε ο Λαβρόφ σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Η Δύση έχει ξεκάθαρα χάσει τον έλεγχο της επιθυμίας της να εκτονώσει την οργή της στη Ρωσία», φέρεται να είπε ο Λαβρόφ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου