Βαρβιτσιώτης:«Δεν δεχόμαστε φαινόμενα επαναχάραξης συνόρων»

Βαρβιτσιώτης:«Δεν δεχόμαστε φαινόμενα επαναχάραξης συνόρων»

«Δεν δεχόμαστε φαινόμενα αναθεωρητισμού και επαναχάραξης συνόρων», σημείωσε σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «Στο χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ τόνισα ότι πρέπει να υπάρχει σκληρή απάντηση απέναντι στα φαινόμενα αναθεωρητισμού και επαναχάραξης συνόρων και ότι πρέπει να είναι ακριβό το τίμημα σε οποιονδήποτε θελήσει να μιμηθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επεσήμανε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι Ρωσία και Τουρκία αποτελούν διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικές πολιτικές στοχεύσεις και διαφορετικό πλαίσιο σχέσεων με τη χώρα μας. Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η σημαντικότερη απόφαση που ελήφθη χθες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν η ανακοίνωση από πλευράς Γερμανίας για το πάγωμα του αγωγού Nord Stream 2.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με των ΗΠΑ και της ΕΕ και πως «το βασικότερο ζήτημα για τη Ρωσία είναι η αναχρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της, στην περίπτωση που η στρατιωτική της εκστρατεία αρχίσει να κοστίζει για την ίδια πολύ περισσότερο». Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία μακρά περίοδο αστάθειας».
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην αυριανή επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ στη χώρα μας, επισημαίνοντας τη συμβολική σημασία αυτής της επίσκεψης σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά και ως προς την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου