Βούτσιτς: Εξάπλωση της ουκρανικής κρίσης στα Δ. Βαλκάνια

Βούτσιτς: Εξάπλωση της ουκρανικής κρίσης στα Δ. Βαλκάνια

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς προειδοποίησε ότι η κρίση στην Ουκρανία μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.

Ο Βούτσιτ, σχολίασε την κατάσταση λίγο αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς, μιας περιοχής στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Ως Ανώτατος Διοικητής, εξέδωσα εντολή προς τα μέλη του Σερβικού Στρατού και αίτημα προς τις αστυνομικές δυνάμεις και αίτημα προς τις Ειδικές Μονάδες να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να συνεχίσουν να επενδύουν σε εξοπλισμό και όπλα», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani εξέφρασε ανησυχίες ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τη Σερβία, τον στενότερο σύμμαχό της στην περιοχή, για να αποσταθεροποιήσει τα Δυτικά Βαλκάνια. Η Οσμάνι έκανε τη δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου μετά τη συμμετοχή της στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Επίσης κατά τη διάρκεια ομιλίας στο κοινοβούλιο το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι είπε ότι το Κοσσυφοπέδιο υποστηρίζει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

«Το Κοσσυφοπέδιο θα είναι πάντα στο πλευρό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου