Ο Εσκομπάρ ζητά την εφαρμογή των συμφωνιών Κοσόβου - Σερβίας

Ο Εσκομπάρ ζητά την εφαρμογή των συμφωνιών Κοσόβου - Σερβίας

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, και ο Απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Διάλογο, Μίροσλαβ Λάιτσακ, ολοκλήρωσαν τη διήμερη επίσκεψή τους στο Κοσσυφοπέδιο την Τετάρτη.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Εσκομπάρ χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο μαζί με τον Λάιτσακ. Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός εκπρόσωπος είπε ότι κατά την παραμονή τους στην χώρα είχαν επιτυχημένες συναντήσεις με βασικούς ηγέτες.

«Νομίζω ότι σε αυτόν τον ρόλο είναι πιο σημαντικό για μένα να κάνω την πρώτη επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο για να δείξουμε την ενότητα και τη δέσμευσή μας στον διάλογο. Έχουμε συναντηθεί με όλους τους βασικούς ηγέτες και νομίζω ότι είχαμε καλές συναντήσεις.

«Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ένα αποτέλεσμα και ότι θα υπάρξει μια λύση που θα είναι καλή τόσο για το Κοσσυφοπέδιο όσο και για τη Σερβία», είπε ο Εσκομπάρ.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου.

«Αυτή η κυβέρνηση, μαζί με άλλες κυβερνήσεις των ΗΠΑ, υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου