Με 15 μετάλλια επέστρεψε η ελληνική αποστολή Πυγμαχίας απ' την Σερβία

Με 15 μετάλλια επέστρεψε η ελληνική αποστολή Πυγμαχίας απ' την Σερβία

Με διάπλατα χαμόγελα, γεμάτη ενθουσιασμό, υπερηφάνεια και με 15 μετάλλια στις «αποσκευές» της, επέστρεψε στην Ελλάδα η ελληνική αποστολή έχοντας πραγματοποιήσει μια μοναδική παρουσία στο καταξιωμένο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας που πραγματοποιήθηκε στο Σόμπορ της Σερβίας. Η ελληνική αποστολή με την εμφάνιση της άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις πιστοποιώντας το ταλέντο που αναμφισβήτητα υπάρχει στην ελληνική πυγμαχία.

Στο Σόμπορ γράφτηκε διπλή ιστορία για την ελληνική Πυγμαχία. Αφενός ήταν η πολυπληθέστερη ελληνική αποστολή που συμμετείχε σε διεθνές τουρνουά και αφετέρου τα 15 μετάλλια αποτελούν ρεκόρ, μιας και είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας κατακτά τόσα μετάλλια σε μία διοργάνωση του εξωτερικού. Με εμφανή ικανοποίηση από την επιτυχημένη παρουσία, οι αθλήτριες υποσχέθηκαν περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών την αποστολή υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης, ο οποίος δήλωσε: «Υποδεχόμαστε σήμερα τα παιδιά μας, τις αθλήτριές μας, που μας έκαναν περήφανους. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, οι επιτυχίες αυτές αποδεικνύουν περίτρανα πως ο αθλητισμός είναι αυτός που κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία. Οι επιτυχίες των αθλητριών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πήραμε 15 μετάλλια, τρία χρυσά, τρία ασημένια και εννέα χάλκινα. Οι εμφανίσεις όλων των αθλητριών ήταν εξαιρετικές, αντιμετώπισαν με δυναμισμό τους αντιπάλους τους και επέδειξαν ήθος και αγωνιστικότητα. Μας έκαναν υπερήφανους και το σημαντικότερο είναι πως μας γέμισαν αισιοδοξία. Αυτά τα συναισθήματα που λάβαμε μας κάνουν όλους να θέλουμε να δουλέψουμε πιο σκληρά.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από τα βλέπουμε τα παιδιά μας να γυρίζουν με μετάλλια και κυρίως να βλέπεις στο πρόσωπό τους την ευτυχία. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να χαμογελάνε και να κυνηγούν τα όνειρά τους. Τα μετάλλια αυτά ανήκουν εξίσου και στους εξαίρετους προπονητές τους, οι οποίοι με αγάπη και επαγγελματισμό προετοίμασαν τους αθλητές σωματικά και ψυχολογικά και τους οδήγησαν στην επιτυχία αλλά και στους γονείς που δίνουν τη μάχη τους καθημερινά.

Το 2022 έχει πολλές διοργανώσεις - προκλήσεις και είμαι βέβαιος πως όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες θα μας προσφέρουν νέες συγκινήσεις και επιτυχίες. Η ΕΟΠ έχει μπει πλέον σε μια νέα εποχή και απώτερος στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στους αθλητές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου