Δένδιας: Η Ελλάδα στο πλευρό των ομογενών της Ουκρανίας

Δένδιας: Η Ελλάδα στο πλευρό των ομογενών της Ουκρανίας

Το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι πάντα στο πλευρό των Ελλήνων ομογενών, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές, έστειλε χθες Κυριακή μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ενόψει της σημερινής επίσκεψής του στην Ουκρανία.

«Επισκέπτομαι την Ουκρανία και συγκεκριμένα τις πόλεις Σαρτανά και Μαριούπολη, όπου θα έχω συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και τοπικούς αξιωματούχους» σημειώνει στην ανάρτησή του ο Ν. Δένδιας.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί σήμερα Δευτέρα στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στις πόλεις Σαρτανά και Μαριούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και με τοπικούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, κατά την παραμονή του στον Σαρτανά, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατοίκων του Σαρτανά το 2014. Επίσης, θα επισκεφτεί το 8ο Σχολείο Ειδικής Εκμάθησης της Νεοελληνικής Γλώσσας. Μάλιστα, στην εκδήλωση αναμένεται να παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της στρατιωτικό-πολιτικής Διοίκησης και ομογενείς από τον Σαρτανά και το Τσερμαλίκ. Επιπλέον, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας και Εθνογραφίας των Ελλήνων της Αζοφικής Θάλασσας.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στη Μαριούπολη, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στο δημαρχείο της πόλης με τον αντιδήμαρχο, Μ. Κόγκουτ, καθώς και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της περιοχής της Μαριούπολης, Σ. Μαχσμά.

Κατόπιν, θα μεταβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας (ΟΕΣΟ), όπου και θα τον υποδεχθούν η πρόεδρος της ΟΕΣΟ, Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσαντζή, οι αντιπρόεδροι της ΟΕΣΟ καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη των Ελληνικών Συλλόγων. Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης, Ν. Τροφιμένκο, οι καθηγήτριες της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας, καθώς και πρόεδροι των ενωμένων εδαφικών κοινοτήτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι πριν από την αναχώρησή του για την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί και τα γραφεία της Ειδικής Αποστολής Επιτήρησης του ΟΑΣΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου