Αντίδραση Ντούλε στην Αλβανική Βουλή για Ράμα-Ερντογάν

Αντίδραση Ντούλε στην Αλβανική Βουλή για Ράμα-Ερντογάν

Ο βουλευτής του ΚΕΑΔ και εκπρόσωπος της ΕΕΜ στην Αλβανική Βουλή, Βαγγέλης Ντούλες, από το βήμα του Κοινοβουλίου, εξέφρασε έντονα και ανοιχτά τις κινήσεις Ράμα, που παρεμποδίζουν την πρόοδο της Αλβανίας στην ΕΕ.

Αξίζει να αναφερθεί πως λίγο πριν την ομιλία του Ερντογάν στην Βουλή της Αλβανίας, τις προάλλες ο Έλληνας Βουλευτής αποχώρησε από τα έδρανα, διαμαρτυρόμενος για τη συγκεκριμένη πράξη.

Κατά την ομιλία του ο Ντούλες, κατηγόρησε για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση πως εδώ και εννέα χρόνια δεν έκανε ούτε ένα βήμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σχετικά με την αντιπολίτευση, είπε πως η εσωκομματική κρίση την κάνει να μην αποτελεί ελπίδα για τους πολίτες.

«Σήμερα η συζήτηση θα πρέπει να εστιάσει στις σχέσεις της Αλβανίας με την ΕΕ. Επί εννέα χρόνια στην εξουσία η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε μισό βήμα μπρος σχετικά με την προώθηση του καθεστώτος της χώρας με την ΕΕ. Μετά από εννέα χρόνια σημειωτόν και τίθεται το ερώτημα: Δε θίγεται το πολιτικό φιλότιμο αυτής της πλειοψηφίας γι αυτή την αποτυχία; Δεν πρέπει να υπάρξει αντίδραση;

Λυπάμαι για τους συναδέλφους της αριστεράς πτέρυγας, οι οποίοι καθίστανται υποστηρικτές μιας τέτοιας πολιτικής και δεν τοποθετούνται δημοσίως. Οι πολίτες αυτής της χώρας εκφράζονται ανοικτά υπέρ της ΕΕ. Και τίθενται το ερώτημα; Εμείς τι συζητούμε; Τον ακούτε τον πρόεδρό σας; Ασφαλώς τον ακούτε, αλλά φέρεστε αδύναμοι να αντιδράσετε, διότι το πολιτικό σόου είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του προσωπολάτρη αρχηγού.

Έχοντας αφορμή την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο Ερντογκάν, μήπως άραγε ο Ράμα προορίζει στη χώρα μας το μοντέλο των σχέσεων που έχει η Τουρκία με την ΕΕ; Αυτή την τύχη επιφυλάσσει στον πολίτη αυτής της χώρας;», ανέφερε ο Βαγγέλης Ντούλες.

Ακολουθεί και το σχετικό απόσπασμα:

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου