Στο λιμάνι του Πειραιά η γαλλική φρεγάτα FS PROVENCE (φωτογραφίες)

Στο λιμάνι του Πειραιά η γαλλική φρεγάτα FS PROVENCE (φωτογραφίες)

Χθες, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 o Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ επισκέφθηκαν την Φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού FS PROVENCE, η οποία κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, κατόπιν πρόσκλησης της Α.Ε. του Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Patrick Maisonnave και του Κυβερνήτη αυτής Πλοιάρχου Nicolas Vanderbrouck.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, κατά την διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποστολή και τις δυνατότητες της Φρεγάτας, καθώς και ξενάγηση στους χώρους της.

Μετά τον απόπλου του πλοίου από τον λιμένα του Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν κοινές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης Πολεμικών Πλοίων και Μαχητικών Αεροσκαφών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Φρεγάτας FS PROVENCE, στο πλαίσιο της εφαρμογής των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγού Thierry Burkhard κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου