Αλβανία: Δημοσιεύθηκε η λίστα των ψηφοφόρων για τις ενδιάμεσες τοπικές εκλογές

Αλβανία: Δημοσιεύθηκε η λίστα των ψηφοφόρων για τις ενδιάμεσες τοπικές εκλογές

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τον οριστικό κατάλογο των ψηφοφόρων για τις αυτοδιοικητικές ενδιάμεσες εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων σε έξι δήμους της χώρας, όπου και θα διεξαχθούν στις 6 Μαρτίου 2022.

Οι τοπικές ενότητες όπου θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές είναι: Δήμος Σκόδρας (περιφέρεια Σκόδρας) Δήμος Ντίμπρα (περιφέρεια Ντίμπρα) Δήμος Δυρραχίου (περιφέρεια Δυρραχίου), Δήμος Βόρα (περιφέρεια Τιράνων), Δήμος Ρογκοζίνα (περιφέρεια Τιράνων) Δήμος Λιούσνια (περιφέρεια Φίερι)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Κατάστασης, δικαίωμα ψήφου έχουν 654.538 Αλβανοί πολίτες με δικαίωμα ψήφου.

Από αυτούς οι 10.134 ψηφοφόροι ψηφίζουν για πρώτη φορά.

Από αυτούς, 135 πολίτες δεν συμπεριλήφθηκαν στις λίστες λόγω αποποινικοποίησης, ενώ 941 είναι ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων.

Επίσης το αλβανικό Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι κάθε πολίτης καλείται να επαληθεύσει το όνομά του στον εκλογικό κατάλογο, ενώ για οποιαδήποτε αξίωση μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία του Ληξιαρχείου σε δήμους και διοικητικές ενότητες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους πολίτες να υποβάλουν αίτηση ή να ανανεώσουν τα ληγμένα δελτία ταυτότητας, ώστε ένα από τα 2 βιομετρικά έγγραφα, που θα χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίησή τους στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Μαρτίου 2022 για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η παραπάνω δήμοι παραμένουν χωρίς δήμαρχο έπειτα από την αποχή της αλβανικής αντιπολίτευσης από τις τοπικές εκλογές του 2019.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου