Αλβανία: Αντίδραση Μέτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες

Αλβανία: Αντίδραση Μέτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα αντέδρασε σχετικά με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, η οποία κατατάσσει την Αλβανία με αρνητικό βαθμό για τη διαφθορά. Ο ΠτΔ Μέτα, αναφέρει ότι η έλλειψη λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα συνεχίζει να σκοτώνει την ελπίδα και να αναγκάζει όλο και περισσότερους Αλβανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απαιτεί άμεσο, αποτελεσματικό και υπεύθυνο προβληματισμό.

«Αντιστοιχούν επίσης στις προειδοποιήσεις που έχω κάνει εδώ και καιρό σχετικά με το χαμηλό επίπεδο δημοκρατίας στη χώρα, την έλλειψη σεβασμού των ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη χρήση της πανδημίας για την ενίσχυση του αυταρχισμού, την έλλειψη λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα, οι καταχρήσεις δημοσίων πόρων μέσω παραχωρήσεων, και αποτεφρωτηρίων, μια δύσκολη κατάσταση που συνεχίζει να σκοτώνει την ελπίδα και να αναγκάζει όλο και περισσότερους Αλβανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα, να χτίζουν το μέλλον τους εκτός Αλβανίας.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απαιτεί άμεσο, αποτελεσματικό και υπεύθυνο προβληματισμό», έγραψε ο Αλβανός ΠτΔ στην σελίδα του στο Facebook.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου