Νέα «επίθεση» Ράμα στον Αλβανό ΠτΔ

Νέα «επίθεση» Ράμα στον Αλβανό ΠτΔ

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα «επιτέθηκε» σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, λέγοντας ότι μετά από πολλά διατάγματα κατά παράβαση του Συντάγματος, αποφάσισε να ορίσει την 6η Μαρτίου ως ημέρα των τοπικών ενδιάμεσων εκλογών.

Ο Ράμα επεσήμανε για άλλη μια φορά την αποπομπή του Μέτα, λέγοντας ότι τον Απρίλιο θα επιλεγεί το όνομα για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, ενώ μεταξύ των άλλων είπε ότι πρέπει να δώσουν στην Αλβανία έναν «κανονικό Πρόεδρο».

«Ένας πρόεδρος και αρχηγός κράτους για να επιστρέψει η ανθρώπινη ηθική, ηθική και θεσμική ομαλότητα στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν θα πέσει από τον ουρανό, σίγουρα θα βρεθεί ανάμεσά μας εδώ στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας ή στην πνευματική επικράτεια του έθνους μας, γιατί μπορεί να βρίσκεται εκτός της επικράτειας της Αλβανίας, αλλά έχουμε υποχρέωση να δώσουμε σε αυτό το αξίωμα την ευκαιρία για 5 χρόνια, δίπλα να έχω έναν κανονικό άνθρωπο», είπε ο Ράμα.

Τέλος ανάφερε ότι τον Απρίλιο ο Πρόεδρος θα εκλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, γεγονός που σημαίνει πως ο επόμενος ΠτΔ της Αλβανίας, πολύ πιθανόν να έχει άμεση επιρροή από τον Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου