Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία για την κατάσταση στην Ουκρανία

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία για την κατάσταση στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είναι πεπεισμένος ότι το θέμα της ρωσικής απειλής θα πρέπει να είναι αιτία ανησυχίας για ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο για την Ουκρανία και τη Δύση.

«Αυτή είναι μια ανησυχία που δεν πρέπει να επεκταθεί μόνο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά κατά μία έννοια θα πρέπει να αφορά ολόκληρο τον κόσμο, γιατί αυτό που διακυβεύεται εδώ δεν είναι απλώς η σχέση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας ή ακόμη και μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ. », τόνισε ο Μπλίνκεν.

Την συγκεκριμένη δήλωση κοινοποίησε μέσω ανάρτησής της και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αλβανία, ενημερώνοντας για την εκεί κατάσταση.

«Διακυβεύονται οι βασικές αρχές των διεθνών σχέσεων που διατήρησαν την ειρήνη και την ασφάλεια από τους τελευταίους παγκόσμιους πολέμους, τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι σήμερα», πρόσθεσε.

Ο Blinken τόνισε επίσης ότι αυτές οι αρχές περιλαμβάνουν την ιδέα ότι «μια χώρα δεν μπορεί να αλλάξει τα σύνορα μιας άλλης χώρας με τη βία, δεν μπορεί να υπαγορεύσει τις εκλογές της σε αυτή τη χώρα και δεν μπορεί να ασκήσει επιρροή για να υποτάξει τους γείτονές της».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης μιας ψεύτικης επιχείρησης για να δημιουργήσει πρόσχημα εισβολής, αλλά η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές στη Μόσχα ότι θα υπάρξει ταχεία και συντονισμένη απάντηση σε αυτή την επίθεση», δήλωσε επικεφαλής του State Department.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου