Στην Αδριατική Θάλασσα το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

Στην Αδριατική Θάλασσα το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία, δημοσίευσε σήμερα μερικές φωτογραφίες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από επιχειρήσεις ελιγμών στην Αδριατική Θάλασσα που διεξήγαγαν οι καταστροφείς Arleigh Burke, USS Gravely και USS Bainbridge, μαζί με τα σκάφη της ακτοφυλακής Albanian Lissus (P 133) και Oriku ( Ρ 132).

Στην σχετική της ανάρτηση τονίζει ότι το USS Gravely και το Bainbridge είναι μαζί με την ομάδα Harry S. Truman Carrier Strike σε προγραμματισμένη ανάπτυξη στην περιοχή επιχειρήσεων του έκτου στόλου των ΗΠΑ, για την υποστήριξη ναυτικών επιχειρήσεων, για τη διατήρηση της θαλάσσιας σταθερότητας και ασφάλειας και την προστασία τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων και των εταίρων τους στην Ευρώπη και την Αφρική.

«Στο πνεύμα της στενής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Αλβανίας και ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας Arleigh Burke USS Gravely και USS Bainbridge με τα πλοία της αλβανικής ακτοφυλακής Lissus (P 133) και Oriku (P 132) διεξήγαγαν επιχειρήσεις ελιγμών στην Αδριατική Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα. Το USS Gravely και το Bainbridge αναπτύχθηκαν με την Harry S. Truman Carrier Strike Group σε προγραμματισμένη ανάπτυξη στην περιοχή επιχειρήσεων του έκτου στόλου των ΗΠΑ για την υποστήριξη ναυτικών επιχειρήσεων για τη διατήρηση της θαλάσσιας σταθερότητας και ασφάλειας και την υπεράσπιση των ΗΠΑ, των συμμάχων και συμφερόντων εταίρων στην Ευρώπη και την Αφρική», γράφει η Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου