Στα ΚΕΠ η δήλωση εμβολιασμού για τους Βορειοηπειρώτες που εμβολιάστηκαν στην Αλβανία

Στα ΚΕΠ η δήλωση εμβολιασμού για τους Βορειοηπειρώτες που εμβολιάστηκαν στην Αλβανία

Στα ελληνικά ΚΕΠ θα μπορούν να απευθυνθούν οι Βορειοηπειρώτες που έχουν εμβολιαστεί στην Αλβανία και επιθυμούν να αναγνωρίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους στην Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι ο μόνος που τους επιτρέπει να δηλώσουν τον εμβολιασμό τους, αφού η σχετική εφαρμογή (anagnorisi.emvolio.gov.gr) απορρίπτει το αλβανικό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19, λόγω προβλήματος στην καταχώρηση του ονόματός τους στο αντίστοιχο αλβανικό σύστημα.

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε πως το πρόστιμο που επιβάλλεται αφορά μόνον τους ανεμβολιαστούς και όχι όσους έχουν λάβει την πρώτη ή την δεύτερη δόση του εμβολίου ή έχουν προγραμματίσει να εμβολιαστούν.

Για την αναγνώριση, θα μπορούν να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου στα κατά τόπους ΚΕΠ, έχοντας μαζί τους το (αλβανικό) πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, τον ΑΜΚΑ και φωτοτυπία της ταυτότητά τους.

Τέλος, όσοι Βορειοηπειρώτες διαμένουν μόνιμα στις πατρογονικές τους εστίες έχουν τη δυνατότητα να εξουσιοδοτήσουν εξ αποστάσεως κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο μπαίνοντας στο www.gov.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου