Ενδιάμεσες εκλογές στην Αλβανία - Ο Μέτα ανακοίνωσε την ημερομηνία

Ενδιάμεσες εκλογές στην Αλβανία - Ο Μέτα ανακοίνωσε την ημερομηνία

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα ανακοίνωσε ότι οι ενδιάμεσες εκλογές για την πλήρωση έξι κενών δημαρχιακών εδρών θα διεξαχθούν στις 6 Μαρτίου.

Κατά την περασμένη εβδομάδα, ο Μέτα ανακοίνωσε ότι ξεκινά διαδικασίες για την προκήρυξη ενδιάμεσων τοπικών εκλογών, στέλνοντας αίτημα για πληροφορίες στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ). Χθες, συναντήθηκε με τον Ταουλάντ Μπάλα, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, για να συζητήσουν πιθανές ημερομηνίες.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν έξι δήμοι σε όλη την Αλβανία που δεν έχουν εκλεγμένους δήμαρχους: Βορέ, Ντίμπρα, Σκόδρα, Λιούσνια, Ρογκοζίνα και Δυρράχιο.

Επίσης οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν μέσω ενδιάμεσων εκλογών θα υπηρετήσουν μόνο για ένα έτος, καθώς οι τοπικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023.

Ο Πρόεδρος καλείται να ορίσει ημερομηνία για τις ενδιάμεσες εκλογές του δημάρχου 45 ημέρες μετά την ανακοίνωση κενής θέσης. Ωστόσο, ο Μέτα είχε αναβάλει τη διαδικασία καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε την εγκυρότητα των τοπικών εκλογών του Ιουνίου 2019 που μποϊκοτάρονταν από την αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου