Στην Αλβανία το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman των ΗΠΑ

Στην Αλβανία το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman των ΗΠΑ

Στρατιωτική άσκηση στην Αλβανία πραγματοποιεί το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα ανακοίνωσε ότι, στο πνεύμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αλβανίας, και ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman και το πλήρωμά του υποδέχθηκαν ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama, η πρέσβης των ΗΠΑ Yuri Kim, ο Υπ. Άμυνας Niko Peleshi, η υπουργός Εξωτερικών Olta Xhaçka, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Υποστράτηγος Bajram Begaj, ανώτεροι Αλβανοί πολιτικοί, στρατιωτικοί και ηγέτες νεολαίας, ως ειδικοί προσκεκλημένοι στο διοικητικό συμβούλιο του.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, η αλβανική αποστολή είχε τη σπάνια ευκαιρία να δει τις πτήσεις στο θάλαμο πτήσης και συναντήθηκε επίσης με τον οδηγό 2ης θέσης Albi Jakova, από το Ορλάντο της Φλόριντα, του οποίου η οικογένεια είναι Αλβανοί.

Από πλευράς της η πρέσβειρα Kim είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει ναυτικούς από την πατρίδα της, το Γκουάμ.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ μοιράστηκε και μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψη της αλβανικής αντιπροσωπείας στο αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, τονίζοντας ότι η επίσκεψη αυτή ήταν ένα ακόμη ορόσημο στον τομέα των αμυντικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Αλβανίας, ενώ το 2022 σηματοδοτεί την η 100η επέτειο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου