Αύριο η επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Αλβανία

Αύριο η επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Αλβανία

Εδώ Βαλκάνια:

Επίσημη επίσκεψη τη Δευτέρα πραγματοποιεί στα Τίρανα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο διεθνές αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα»θα τον υποδεχτείπροσωπικά ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην πόλη Kurbin για να δει από κοντά τους καρπούς της τουρκικής κρατικής βοήθειας για την ανοικοδόμηση της περιοχής μετά τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου του 2019 -τονίζουν τα τοπικά ΜΜΕ. Ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει 524 διαμερίσματα κατοικιών, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν οικογένειες.

Μετα τη συνάντηση του με τον Αλβανό πρωθυπουργό, ο Ερντογάν στα Τίρανα θα επισκεφθεί το τζαμί τουΕτέμ Μπέι , το οποίο έχει κτιστεί από τηνΤουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει η ομιλία του στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, τον περασμένο Ιανουάριο , ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έγινε δεκτός με μια μεγάλη στρατιωτική τελετήαπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Επισημαίνουμε πως δεν είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αλβανία, την οποία την έχουν επισκεφτεί τα τελευταία χρόνια από τις γειτονικές χώρες , ο Σέρβος πρόεδρος Βουτσιτς, οι πρωθυπουργοί της Κροατίας, Βόρειας Μακεδονίας, Ιταλίας, Μαυροβουνίου , Ρουμανίας, Βουλγαρίας.,

Ωστόσο η τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού ήταν αυτή του Κώστα Καραμανλή τον Απρίλιο του 2009!!!!

Αλέξανδρος Μάρκου 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Οι εύζωνοι και η στολή τους – Έχει η φουστανέλα αρ...
Στην Αλβανία το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 24/09/22, 16:59

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη