Συνάντηση Καραμανλή - Balluku με επίκεντρο το δρόμο Ιωαννίνα - Κακαβιά και το σιδηρόδρομο Ιεροπηγή - Πόγραδετς

Συνάντηση Καραμανλή - Balluku με επίκεντρο το δρόμο Ιωαννίνα - Κακαβιά και το σιδηρόδρομο Ιεροπηγή - Πόγραδετς

Συνάντηση με την Αλβανίδα ομόλογό του Belinda Balluku είχε ο Έλληνας Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

«Υποδέχτηκα σήμερα μαζί με τον Υφυπουργό αρμόδιο για τις Υποδομές, Γιώργο Καραγιάννη την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Belinda Balluku με την οποία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα έργα υποδομών που υλοποιούνται σε Ελλάδα και Αλβανία, με έμφαση στις εξελίξεις που αφορούν στην κατασκευή του οδικού έργου Ιωάννινα- Κακαβιά.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί τμήμα του Blue Corridor και όπως ανακοινώσαμε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα καταφέρουμε να τον δημοπρατησουμε εντός του 2022.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ακόμα στις δυνατότητες της διμερούς συνεργασίας μας για την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής μας διασυνδεσιμότητας και ειδικότερα για το έργο Πόγραδετς- Ιεροπηγή.

Οι προοπτικές που υπάρχουν είναι μεγάλες και θα δημιουργήσουν πολλαπλά οφέλη οικονομικής ανάπτυξης, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου,» αναφέρει ο Κ. Καραμανλής στην σχετική του ανακοίνωση.

Από πλευράς της η Αλβανίδα Υπουργός ανέφερε τα παρακάτω:

«Τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας και κατανόησης για ένα κοινό έργο, ένα έργο που συνδέει τις δύο χώρες μας σιδηροδρομικώς. Ο σιδηρόδρομος που θα κατασκευαστεί από το Πόγραδετς μέχρι την έξοδο της Ιεροπηγής ως προς την ελληνική γη που τη συνδέει με την πόλη της Καστοριάς.

Μιλήσαμε επίσης για το μεγάλο διευρωπαϊκό έργο του Blue Corridor, το οποίο ξεκίνησε η αλβανική κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2020, αλλά λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε αυτό το έργο και μια φορά από την αρχή, αλλά είναι και η στιγμή που το ελληνικό κράτος ξεκινά το κομμάτι που θα συνδέει την Ιόνια Οδό, στο σημείο εξόδου στα Ιωάννινα με το συνοριακό σημείο της Κακαβιάς», δήλωσε η Balluku.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου