Ντάτσιτς: Δεν υπάρχει συμβιβασμός για αναγνώριση του Κοσόβου

Ντάτσιτς: Δεν υπάρχει συμβιβασμός για αναγνώριση του Κοσόβου

Ο πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε σήμερα ότι φοβάται τις πολιτικές πιέσεις για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για κάποιους νόμους που σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία εναρμονίζει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σταμάτησε να μιλά για το Κόσοβο, η επίτευξη τελικής συμφωνίας με την οποία αναφέρεται πάντα ως προϋπόθεση για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ.

Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά ότι το θέμα των πολιτικών πιέσεων στη Σερβία σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο «δεν έχει καμία σχέση με την ΕΕ, όσο έχει να κάνει με τα κράτη μέλη της ΕΕ».

«Η Σερβία κινείται προς την ΕΕ, είναι προς το συμφέρον μας να είμαστε μέλος της ΕΕ, αλλά φυσικά είναι προς το συμφέρον μας να προστατεύσουμε τα κρατικά και εθνικά μας συμφέροντα και εδώ δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός με την έννοια ότι θα τον αναγνωρίσουμε Κοσσυφοπέδιο ή κάτι τέτοιο. Αυτό είναι απαράδεκτο για εμάς», είπε ο Ντάτσιτς στο Happy TV.

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές στο σερβικό σύνταγμα στον τομέα της δικαιοσύνης γίνονται με σύσταση της Ε.Ε.

Για τις αλλαγές αυτές έχει προγραμματιστεί δημοψήφισμα για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος και στο Κοσσυφοπέδιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου