Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα του COVID-19 στην Αλβανία

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα του COVID-19 στην Αλβανία

Το κύριο επίκεντρο των μολύνσεων με Covid-19 στην Αλβανία, συνεχίζουν να είναι τα Τίρανα, ενώ ακολουθούν η Σκόδρα, το Δυρράχιο, το Ελμπασάν και η Αυλώνα.

Από τους 61 δήμους της Αλβανίας, οι 53 από αυτούς έχουν πολίτες που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ περίπου 8 χιλιάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα έχουν διαγνωσθεί θετικοί.

Όπως μεταδίδει η DW ο διπλασιασμός του αριθμού των μολυσμένων πιστεύεται ότι οφείλεται στις πρόσφατες διακοπές των εορτών, στην παντελή απουσία μέτρων περιορισμού, και στη νέα παραλλαγή «Όμικρον», η οποία εξαπλώνεται με πολύ υψηλότερο ρυθμό από τις προηγούμενες παραλλαγές.

Τα μέτρα είναι αυστηρότερα

Σε συνθήκες επιδείνωσης της κατάστασης, η Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την έναρξη ισχύος των νέων περιοριστικών μέτρων.

«Όλοι οι υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης, των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών κέντρων, που θέτουν σε κίνδυνο άλλους, θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως και 6 μήνες μετά την ημέρα ανάρρωσης ή δύο φορές την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ PCR ανακοίνωσε η πρόεδρος αυτής της επιτροπής, Mira Rakacolli.

Τα μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσουν να ισχύουν, από τις 23:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί της επομένης, η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλα τα σημεία της συνοριακής ή διέλευσης, ή τεστ PCR (72 ωρών) ή απλό rapid (48 ωρών) από σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Ενισχύεται η έκκληση για εμβολιασμό κατά του COVID-19

Εκτός από την έναρξη ισχύος των νέων μέτρων, οι αρχές ενίσχυσαν την έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιάζονται και να προστατεύουν τον εαυτό τους και την υγεία των άλλων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 95% όσων έχουν μολυνθεί και νοσηλεύονται επί του παρόντος σε νοσοκομεία κατά του COVID-19 είναι εκείνοι που δεν έχουν λάβει καμία δόση του εμβολίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου