"Παρωδία" χαρακτήρισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα την πρόταση Μπερίσα για μείωση του ορίου ηλικίας των ψηφοφόρων στα 16 χρόνια

"Παρωδία" χαρακτήρισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στην Αλβανία, την πρόταση του πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσα για μείωση του ορίου ηλικίας των ψηφοφόρων στα 16 χρόνια, από 18 που ορίζει το Σύνταγμα της χώρας.

"Όταν άκουσα ότι ο Πρωθυπουργός έκανε την πρόταση αυτή, μού ήρθε στο μυαλό ένας αφορισμος που λέει: ένας ανόητος ρίχνει μια πέτρα στο ποτάμι και 100 έξυπνοι τρέχουν να τη βγάλουν" δήλωσε ο Νταμιάν Γκικνούρι, βουλευτής και γραμματέας, αρμόδιος για εκλογικά θέματα, του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

"Είναι απλά μια παρωδία, από αυτές που συνηθίζει τελευταία ο Πρωθυπουργός" πρόσθεσε. Οι Σοσιαλιστές κατηγορούν τον κ. Μπερίσα ότι προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να χειραγωγήσει τις εκλογές της 23ης Ιουνίου.
"Και η πρόταση να χορηγήσει την αλβανική ιθαγένεια σε Κοσοβάρους πολίτες κινείται στην ίδια κατεύθυνση" πρόσθεσε ο κ. Γκικνούρι.

Εν τω μεταξύ, και ο πρεσβευτής του ΟΑΣΕ στα Τίρανα Ε. Βόλφαρθ συμφώνησε πως δεν υπάρχει χρόνος για την υλοποίηση της πρότασης του κ. Μπερίσα για συμμετοχή και των 16χρονων νέων στην εκλογική διαδικασία του Ιουνίου.

Ο Αλβανος πρωθυπουργός δήλωσε, χθες, ότι "εαν δοθεί το δικαίωμα ψήφου στα 16χρονα παιδιά, θα προστεθούν 100.000 νέοι ψηφοφόροι στο εκλογικό σώμα".

ΑΠΕ - ΑΜΠ

Αλβανικά πρωτοσέλιδα Σαββάτου
Δ. Αβραμόπουλος: Η Αλβανία να υποστείλει τη σημαία...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click