Pisonero: Τίρανα και Σκόπια έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Pisonero: Τίρανα και Σκόπια έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ana Pisonero δήλωσε σήμερα ότι η Αλβανία και η τα Σκόπια έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και η ημερομηνία των Διακυβερνητικών Διασκέψεων θα πρέπει να καθοριστεί το συντομότερο δυνατό.

Όπως μεταδίδει το ΑΤΑ, σε συνέντευξή της στο Report Tv, η Pisonero είπε ότι «είναι σημαντικό τα κράτη μέλη της ΕΕ να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις για το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και να διεξαχθούν οι πρώτες διακυβερνητικές διασκέψεις με τις δύο χώρες το συντομότερο δυνατό».

Επίσης τόνισε ότι «τόσο η Αλβανία όσο και η Βόρεια Μακεδονία έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

Ακόμη διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή θα παραμείνει σε επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα εργαστεί με την επόμενη γαλλική Προεδρία για να πετύχει τον κοινό στόχο ώστε να ξεκινήσουν επίσημα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τα Σκόπια.

«Όπως έχουμε πει από παλιά, οι καθυστερήσεις στην επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία επηρεάζουν αρνητικά την αξιοπιστία της ΕΕ. Τα εκκρεμή διμερή ζητήματα μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας θα πρέπει να επιλυθούν κατά προτεραιότητα και δεν θα πρέπει να παρεμποδίσουν τη διαδικασία της διεύρυνσης.

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στα εκκρεμή διμερή ζητήματα», είπε η Pisonero

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου