Εκπαίδευση του Σερβικού Στρατού στα συνόρα με το Κόσοβο

Εκπαίδευση του Σερβικού Στρατού στα συνόρα με το Κόσοβο

Μέλη του Σερβικού Στρατού κατά τη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων για τους Σέρβους, συμμετέχουν στην εκπαίδευση που πραγματοποιείται στη διοικητική γραμμή με το Κόσοβο και τα Μετόχια.

Πρόκειται για στρατιωτική εκπαίδευση με στόχο τη «διατήρηση και βελτίωση της ετοιμότητας μάχης για την εκτέλεση ειδικών καθηκόντων», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Σερβίας.

«Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε βάσεις και κατειλημμένες εγκαταστάσεις στο πλαίσιο τακτικών δραστηριοτήτων και αντιπροσωπεύει μια συνεχή και αναβαθμισμένη εκπαίδευση που πραγματοποιούν οι μονάδες του Σερβικού Στρατού πριν σταλούν στη Ζώνη Ασφαλείας εδάφους», πρόσθεσε το Υπουργείο.

Όπως μεταδίδει η σερβική σελίδα Kossev, διευκρινίζεται ότι το επίκεντρο είναι η εξάσκηση των πολεμικών επιχειρήσεων σε περίπτωση επίθεσης κατά των δυνάμεων του Σερβικού Στρατού, καθώς και οι τακτικές, οι τεχνικές και οι διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη παράνομων διελεύσεων, εξτρεμιστικών ομάδων καθώς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Τέλος, τονίζει ότι η συνεχής εκπαίδευση των μελών του Σερβικού Στρατού βελτιώνει περαιτέρω την ικανότητα να εκτελεί «συγκεκριμένα καθήκοντα κατά μήκος της διοικητικής γραμμής» σε συνεργασία με άλλους φορείς ασφαλείας της Δημοκρατίας της Σερβίας και την KFOR, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα ειρηνικό και ασφαλές περιβάλλον για όλους τους πολίτες. 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Επικοινωνία Δένδια με την ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ για τα Δ....
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα συνεχίσει την ενίσχυση των αμυντ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 16/08/22, 07:37

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη