Η Αυστρία τάσσεται εκ νέου υπέρ της διερεύνησης στα Δ. Βαλκάνια

Η Αυστρία τάσσεται εκ νέου υπέρ της διερεύνησης στα Δ. Βαλκάνια

Μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο και την παραμονή της γαλλικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Αυστριακή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Caroline Edtstadler (ÖVP) έκανε έκκληση για διεύρυνση της ΕΕ στην Αλβανία και τα Σκόπια.

Η Wiener Zeitung σε συνέντευξή της, αναφέρθηκε στις γαλλικές προτεραιότητες της εκ περιτροπής προεδρίας, ιδίως στο κράτος δικαίου για την ΕΕ και τη διεύρυνση. Βλέποντας τη Γαλλία προετοιμασμένη για αυτή την προεδρία, παρά τις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο, η Αυστριακή υπουργός διοχετεύει τη δέσμευση της Αυστρίας υπό την αιγίδα του ομοσπονδιακού καγκελαρίου Karl Nehammer.

«Η εστίαση της Αυστρίας θα είναι στη μεταναστευτική πολιτική και τη διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια. Οι διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από τις χώρες της ΕΕ στα μέσα Δεκεμβρίου δεν πρέπει να υποτιμηθεί από την άποψη του συμβολισμού. Τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων χρειάζονται ένα πολιτικό μήνυμα: Κοιτάξτε εδώ, είμαστε πραγματικά μέσα στον μελλοντικό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε η Edtstadler.

Τέλος ανέφερε πως η διαδικασία διεύρυνσης δεν πρέπει να γίνει μεμονωμένα για την Αλβανία, αλλά ταυτόχρονα με τα Σκόπια, πράγμα που φανερώνει την σημαντικότητα και των δύο χωρών της περιοχής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου