Μεσολάβηση Μακρόν στο διάλογο Σόφιας - Σκοπίων

Μεσολάβηση Μακρόν στο διάλογο Σόφιας - Σκοπίων

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση του διαλόγου Σόφιας-Σκοπίων και για να προχωρήσουν τα πράγματα, δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης Σιρίλ Μπαουμγκάρτνερ σε συνέντευξή του στην εκπομπή «360 Μοίρες» του TV Alsat.

«Νομίζω ότι η επόμενη ερώτηση θα είναι - τι ακριβώς πρόκειται, αλλά θα παραμείνω διακριτικός, γιατί το πιο σημαντικό είναι να είμαστε αποτελεσματικοί, να έχουμε δραστηριότητες που θα επιτρέψουν να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλει ο καθένας. σήμερα, και αυτό επιλύει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ», δήλωσε ο Baumgartner.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν βρισκόμαστε σε φάση δημόσιας επικοινωνίας, αλλά σε φάση κινητοποίησης και για να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας μερικές φορές χρειάζεται να είμαστε πολύ διακριτικοί γιατί το πιο σημαντικό είναι να είμαστε πειστικοί και να έχουμε μια λογική προσέγγιση ότι θα φέρει τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Euractiv, o Πρέσβης της Γαλλίας στη Βουλγαρία, Florence Robine, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι γνωρίζει ότι υπάρχει διαμάχη μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, αλλά ότι το πιο σημαντικό είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί μια ευκαιρία για συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, για τις προτεραιότητες της Γαλλίας κατά την επερχόμενη Προεδρία, η οποία περιλαμβάνει τη λήψη μέτρων για να ανοίξει θετικούς δρόμους για τη χώρα και να μην δημιουργήσει μια κατάσταση όπου θα μπορούσε να αποσταθεροποιηθεί. Επιπλέον, η Βουλγαρία, κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε να ενεργήσει με πιο χρήσιμο τρόπο.

Ο Γάλλος πρέσβης είπε επίσης ότι πρέπει να προστατευθούν τα έννομα συμφέροντα της Βουλγαρίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου