Συνάντηση Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών με τον Διοκητή του Ο.Γ.Α. για τις συντάξεις

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Συνάντηση με τον Διοκητή του Ο.Γ.Α., κ. Δημήτρη Κοντό, που εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε σήμερα αντιπροσωπεία μελών της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο.

Σκοπός της επαφής, απ΄ την πλευρά των Ομογενών, ήταν η διακρίβωση του αριθμού των ανασφάλιστων, υπερήλικων Ομογενών, που πλήττονται από την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4093/2012. Όπως έγινε γνωστό, από πλευράς Ο.Γ.Α., διακοπή του οικονομικού βοηθήματος (ύψους 340 ευρώ) έγινε σε 14.143 Βορειοηπειρώτες, με το σκεπτικό πως «συνέτρεχαν αθροιστικά προφανείς αιτίες αποκλεισμού τους».

Από την πλευρά της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των Ομογενών, Ποντίων και Βορειοηπειρωτών, εξηγήθηκε στον Διοικητή του Ο.Γ.Α. ότι, το δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα, δεν θα λυθεί με τη διακοπή του βοηθήματος, προς τους ανασφάλιστους, υπερήλικες Ομογενείς, ενώ επισημάνθηκαν, για μία ακόμα φορά, οι εθνικές διαστάσεις του ζητήματος, καθώς και ο υπαρκτός κίνδυνος αφελληνισμού της Βόρειας Ηπείρου, που υπηρετεί η εφαρμογή του νόμου 4093/2012.

Ο Διοικητής του Ο.Γ.Α., κ. Κοντός, άκουσε προσεκτικά τις απόψεις των μελών της αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, και δεσμεύτηκε να τις μεταφέρει στην Κυβέρνηση.

Στην αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα Ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Βόρεια Ήπειρο συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης, Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας(Δ.Ε.Ε.Ε.Μ) «Ομόνοια», κ. Γεώργιος Τζομάκας, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «Ομόνοια», κ.Κ. Ηλέκτρα Κίκη και Παναγιώτης Λέκκας, ο Αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος(Π.Ο.Ε), κ. Κώστας Αλεξανδρίδης και τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα, κ.κ. Ηλίας Μετοικίδης και Γιώργος Καρυπίδης.

Από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ
από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

Κώστας Κυριακού: Αγώνες για την Βόρειο Ήπειρο
Οι αλβανικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη