Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα

Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο συναντήθηκε, στο Μετόχι του παλαίφατου Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Είχα τη μεγάλη τιμή και ευλογία να συναντήσω τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο, να τον ενημερώσω ενδελεχώς για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και να λάβω την ευχή του για την ευόδωση των στόχων μας. Η δευτερόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, υπό την καθοδήγηση του Μακαριωτάτου επιτελεί θεάρεστο ιεραποστολικό έργο στην αφρικανική ήπειρο, προσφέροντας αγάπη και ελπίδα εκεί που περισσεύει ο πόνος και η φτώχεια» τόνισε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση.

Η συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, του οποίου ο πλήρης τίτλος είναι «Πάπας και Πατριάρχης της μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης», έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Γνωστοποιείται ότι ο Πατριάρχης συνεχάρη τον επικεφαλής της ΔΣΟ για την πολυσχιδή δράση του θεσμού και τον κάλεσε να επισκεφθεί επισήμως την έδρα του Πατριαρχείου στην Αίγυπτο, ενώ του προσέφερε τον τόμο για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Από την πλευρά του, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσέφερε στον προκαθήμενο την τετράγλωσση έκδοση της ΔΣΟ για τη «Συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή», καθώς επίσης τη διδακτορική του διατριβή «Ρωμιοί της Καππαδοκίας», όπως και τα διηγήματά του «Εκ νεότητός μου».

Σημειώνεται ότι ο Πατριαρχικός Θρόνος του Αποστόλου Μάρκου διαθέτει 25 ιεραποστολικές μητροπόλεις και 6 ιεραποστολικές επισκοπές στην Αφρική, ενώ κομβικός είναι και ο ρόλος του στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας στις περιοχές των ελληνικών παροικιών στην αφρικανική ήπειρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου