Σειρά δράσεων για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ

Σειρά δράσεων για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ

Σειρά δράσεων, σε συνεργασία με εθνικές-τοπικές αρχές και φορείς αλλά και με συμμετοχή μελών του Κολλεγίου των Επιτρόπων, για να τιμήσει την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα που μετεξελίχθηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποίησε καθ' όλη τη διάρκεια του έτους η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Οι άξονες των δράσεων βασίστηκαν τόσο στην αναδρομή στο παρελθόν όσο και στην παρουσίαση των δυνατοτήτων του κοινού μέλλοντος, καθώς σημαντική δεν είναι μόνο η τίμηση του παρελθόντος αλλά και ο σχεδιασμός του μέλλοντος.

Οι δράσεις ανάλογα με τους στόχους τους, εντάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

1) Στον απολογισμό της κοινής πορείας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δράσεις εστίασαν στον τρόπο που η χώρα μεταμορφώθηκε ως κράτος - μέλος της Ένωσης, στη συμβολή της ΕΕ σ' αυτή τη διαδικασία αλλά και στο σχεδιασμό του μέλλοντος με την παρουσίαση στρατηγικών για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

2) Προσέγγιση των πολιτών, ενίσχυση της φωνής τους, ανάδειξη των δυνατοτήτων που τους προσφέρει η ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιήθηκαν δράσεις για τη συμμετοχή των πολιτών στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, για την ενίσχυση της Ευρώπης των πολιτών, αλλά και δράσεις για την ανάδειξη των ευκαιριών που υπάρχουν, ιδιαίτερα για τους νέους και το μέλλον τους.

3) Ανάδειξη της συνολικής εθνικής πορείας της χώρας. Η 40η επέτειος της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας συμπίπτει με την συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξαν δράσεις για να τιμήσουν αυτή την επέτειο, αναδεικνύοντας την εθνική πορεία της χώρας, η οποία είναι αλληλένδετη με την ευρωπαϊκή της πορεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου