Συνεχίζουν οι τριγμοί στο ΔΚ Αλβανίας

Συνεχίζουν οι τριγμοί στο ΔΚ Αλβανίας

Ο Μπερίσα και οι υποστηρικτές του εμφανίστηκαν χθες το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας.

Μια ανοιχτή πράξη αμφισβήτησης, που ήταν αναμενόμενη και προειδοποιήθηκε από τον Μπερίσα, ο οποίος είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι η έδρα του κόμματος ανήκει στους Δημοκρατικούς.

Όπως αναλύει το VOA, από την αρχή Μπερίσα διευκρίνισε ότι ο ίδιος και τα μέλη της Επιτροπής για την επανίδρυση του κόμματος, δομή που εγκρίθηκε από τη Βουλή για να ηγηθεί του κόμματος μέχρι την εκλογή νέων κυβερνητικών δομών, ήταν εκεί για να πραγματοποιήσουν συνάντηση. «Δεν έχουμε δουλειά στο γραφείο του Μπάσα. Σήμερα ερχόμαστε εδώ για να έχουμε μια συνάντηση», είπε.

Στις δύο πρώτες ημέρες της Συνέλευσης οι σύνεδροι ψήφισαν θεωρώντας άκυρες τις σημερινές δομές του Δημοκρατικού Κόμματος. Όλα τα μέλη της Επιτροπής, συνοδευόμενα από άλλους υποστηρικτές, ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, μπαίνοντας σε μία από τις αίθουσες συνεδριάσεων, ενώ μπροστά τους, σε άλλη αίθουσα, ο κ. Μπάσα πραγματοποιούσε νέα συνάντηση εργασίας με την ομάδα για τις εκλογές στο Φόρουμ Νέων.

Η συνάντηση του Μπερίσα με την Επιτροπή Επανίδρυσης δεν κράτησε πολύ. Μετά από αυτήν, ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε ότι είχαν συζητήσει για την προετοιμασία του δημοψηφίσματος που προκήρυξαν στις 18 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο Μπάσα συγκάλεσε τη Συνέλευση του κόμματος.

Σχετικά με το δημοψήφισμα, είναι εκείνο που ζητά τη στήριξη των μελών του κόμματος για την απόφαση που έλαβε η Συνέλευση το περασμένο Σάββατο, για την απόλυση του προέδρου Μπάσα. Ο Μπερίσα από πλευράς του ζήτησε από τους προέδρους των παραρτημάτων να διαθέσουν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος για το δημοψήφισμα.

Νωρίτερα, το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι κατήγγειλε στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), τρεις βουλευτές και δύο γραμματείς με την κατηγορία της «Πλαστογράφησης γραμματοσήμων, σφραγίδων και εντύπων», καθώς ήταν μεταξύ των διοργανωτών της Συνέλευσης που συγκάλεσε ο κ. Μπερίσα, υπό τα σύμβολα του ΔΚ.

Χθες το βράδυ, το Εθνικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο κ. Μπάσα ψήφισε υπέρ της παύσης του Προέδρου του Συμβουλίου Edi Paloka, 4 γραμματέων και ορισμένων μελών του προεδρείου, ενώ υιοθέτησε ψήφισμα που έκρινε άκυρες τις αποφάσεις της Συνέλευσης που συγκάλεσε ο κ. Μπερίσα.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Λουλζίμ Μπάσα αντέδρασε με τους πιο σκληρούς τόνους που χρησιμοποιήθηκαν ποτέ εναντίον του Μπερίσα, υπενθυμίζοντάς του το παρελθόν του ως πρώην μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος πριν από το '90 ή τις ταραχές του 1997.

«Σήμερα είναι η ώρα να καταδικάσουμε με τη μέγιστη αυστηρότητα την πράξη ενός ανθρώπου του οποίου η ανοησία δεν έχει τέλος στην προσπάθεια αντιποίνων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στον εγωισμό της ομηρίας του Δημοκρατικού Κόμματος και των Δημοκρατικών, τη θέλησή του, τις προσωπικές του ανησυχίες, το ενδιαφέρον του και την οικογένειά του, τη μεγάλη πολιτική μας οικογένεια»,δήλωσε ο Μπάσα, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα είναι σαφές σημάδι πλήρους και αμετάκλητου χωρισμού με τον Σαλί Μπερίσα και το κομμάτι του στο σκοτάδι της ιστορίας», κατέληξε ο Μπάσα.

Τέλος, σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος προσήλθαν οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας και όπως έγινε γνωστό συναντήθηκαν με τον αρχηγό του Λουλζίμ Μπάσα, ούτως ώστε να κάνουν αισθητή την υποστήριξή τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου