Αλβανία: Αύξηση των εκτάσεων καλλιέργειας κάνναβης για το 2021

Αλβανία: Αύξηση των εκτάσεων καλλιέργειας κάνναβης για το 2021

Αυξημένα ποσοστά κατέγραψε για το 2021 η καλλιέργεια κάνναβης στην Αλβανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ιταλικής Guardia di Finanza κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου από την αλβανική αστυνομία και την ιταλική Guardia di Finanza.

Επίσης υπάρχουν πάνω από 37 εκτάρια γης και υπάρχουν υπόνοιες ότι χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια κάνναβης sativa, και αφορούν τη μεγαλύτερη έκταση από το 2016.

Ένα ιταλικό αεροπλάνο και ελικόπτερο της Guardia di Finanza πραγματοποίησε 70 αποστολές με 182 ώρες πτήσης, χάρη στις οποίες ανακαλύφθηκαν πάνω από 1.100 φυτείες, όπου και καταστράφηκαν πάνω από 92 χιλιάδες ρίζες κάνναβης, από 58 χιλιάδες που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Ενώ συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της αλβανικής αστυνομίας, η οποία με τη σειρά της μέσω drones και ελικοπτέρων του υπουργείου Άμυνας προχώρησε στις έρευνες, οι φυτείες είναι 164 χιλιάδες.

Οι Ιταλοί εκπρόσωποι εξήγησαν ότι η καλλιέργεια της κάνναβης sativa έχει μετατοπιστεί από τα νότια στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Είπαν, ωστόσο, ότι δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα διακίνησης μαριχουάνας στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ενώ έχουν εντοπιστεί κρούσματα και σε άλλες γειτονικές χώρες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου