Γερμανία: Εξάρθρωση αλβανικής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών

Γερμανία: Εξάρθρωση αλβανικής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών

Τουλάχιστον 20 άτομα συνελήφθησαν στη Γερμανία στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης με στόχο την εξάλειψη αλβανικής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Νεολαίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρούλ, δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 500 αστυνομικές δυνάμεις και η οποία πραγματοποιήθηκε στις κομητείες Χασάν και Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η συγκεκριμένη συμμορία διακινούσε και καλλιεργούσε κάνναβη, οργάνωνε τακτικές αποστολές χασίς μεγέθους άνω των 100 κιλών από την Αλβανία και η διανομή των ναρκωτικών γινόταν και από Αλβανούς.

Επίσης η εφημερίδα Der Westen γράφει ότι έχουν εντοπιστεί και ανακαλυφθεί αρκετές φυτείες κάνναβης με μεγάλη έκταση.

Μόνο στην πόλη Έσσεν, τη μεγαλύτερη στη χώρα, λέγεται ότι η συμμορία είχε μοιράσει τόνους χασίς και κάνναβης, αναφέρει το Radio Essen.

Στη συμμορία κατασχέθηκαν επίσης όπλα και μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία όπως ανέφερε εκπρόσωπος των αρχών είναι εξαψήφια, ενώ από 250 χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν μόνο στην πόλη Έσσεν.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η αστυνομική επιχείρηση βασίστηκε στην αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων του συγκεκριμένου εγκληματικού δικτύου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου