Βουλγαρία: Στήριξη της Αλβανίας στην ΕΕ, χωρίς άρση του βέτο στα Σκόπια

Βουλγαρία: Στήριξη της Αλβανίας στην ΕΕ, χωρίς άρση του βέτο στα Σκόπια

Η Βουλγαρία δεν θα άρει το βέτο της για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Σκοπίων και της ΕΕ, αλλά από την άλλη είναι έτοιμη να στηρίξει την Αλβανία στην πορεία της προς την Ένωση, ανακοίνωσε χθες η βουλγαρική μεταβατική κυβέρνηση, μετέδωσε το BGNES.

Αυτή η θέση εγκρίθηκε σήμερα από το κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Στέφαν Γιάνεφ πριν παραστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 14 Δεκεμβρίου. Η Βουλγαρία θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ, εάν μέχρι τότε δεν εκλεγεί κανονική κυβέρνηση στο 47ο κοινοβούλιο, αναφέρει το INA.

«Η Βουλγαρία θα τηρήσει τη Διακήρυξη της Εθνοσυνέλευσης της 10ης Οκτωβρίου 2019 σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ και τη Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας, καθώς και τη θέση-πλαίσιο για την ευρωπαϊκή προοπτική.

Για τη Βουλγαρία, η βασική αρχή της αξίας κάθε υποψηφίου παραμένει κρίσιμη.

Η Βουλγαρία πιστεύει ότι η Αλβανία είναι έτοιμη για πρόοδο στον δρόμο προς την ΕΕ και είναι έτοιμη να υποστηρίξει την έγκριση του Διαπραγματευτικού Πλαισίου για τη χώρα και τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης», ανέφερε τοΥπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βουλγαρία θα υπερασπιστεί αυτή τη θέση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου