Η Κλίντον βράβευσε το Ράμα για την στέγαση των Αφγανών στην Αλβανία

Η Κλίντον βράβευσε το Ράμα για την στέγαση των Αφγανών στην Αλβανία

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τίμησε τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα με το Βραβείο "Voices of Solidarity Award" για τη στέγαση Αφγανών στην Αλβανία.

Στην τελετή απονομής του παγκόσμιου βραβείου Vital Voices στη Νέα Υόρκη, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑσυναντήθηκε με τον Ράμα και την οικογένειά του και στη συνέχεια κάθισε στο γραφείο τους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Κλίντον επαίνεσε τη συμβολή της Αλβανίας και τουΈντι Ράμα στην παροχή στέγης στους Αφγανούς μετανάστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

«Σε μια εποχή που τα δικαιώματα και η ασφάλεια των γυναικών σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε δύσκολες στιγμές, η δέσμευση του πρωθυπουργού Ράμα για την προώθηση της ευημερίας, των ευκαιριών στην Αλβανία και για τους Αφγανούς και άλλους θα πρέπει να μας εμπνεύσει όλους να δράσουμε. Όταν τηλεφώνησα στον πρωθυπουργό για να τον ευχαριστήσω για αυτή την εξαιρετική δέσμευση, μου απάντησε πολύ φυσικά, τι άλλο να είχαμε κάνει.

Ο πρωθυπουργός Ράμα συνειδητοποίησε σχεδόν ενστικτωδώς πόσο σημαντικό ήταν να απλώσει το χέρι του, να πει το «ναι». Θα ήθελα να έχω περισσότερους ηγέτες με αυτό το είδος προσέγγισης», είπε η Κλίντον, μη κρύβοντας την μεγάλη της αγάπη για τον Ράμα, η σχέση των οποίων κρατάει χρόνια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου