Στην Αλβανία μεταβαίνει ο Εσκομπάρ στις 9 Δεκεμβρίου

Στην Αλβανία μεταβαίνει ο Εσκομπάρ στις 9 Δεκεμβρίου

Ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις και Ειδικός Απεσταλμένος για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Αλβανία στις 9 Δεκεμβρίου. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα ανακοινώνει ότι ο Εσκομπάρ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, την Υπουργό Εξωτερικών Olta Xhaçka, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα και άλλους ηγέτες.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προσθέτει ότι αυτή η συνάντηση θα χρησιμεύσει για να επιβεβαιώσει την ακλόνητη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη δημοκρατία της Αλβανίας, την ένταξη στην ΕΕ, την ισχυρότερη αμυντική συνεργασία και τις ευκαιρίες για εμπόριο και επενδύσεις.

«Όπως αναφέρεται στις εκτελεστικές διαταγές του Προέδρου Μπάιντεν, ο Εσκομπάρ θα συζητήσει επίσης τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της ατιμωρησίας και τις προσπάθειες υπονόμευσης της δημοκρατίας στα Δυτικά Βαλκάνια», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου