Ποινική δίωξη για 67 καταμετρήτες ψήφων στην Αλβανία

Ποινική δίωξη για 67 καταμετρήτες ψήφων στην Αλβανία

Ο Κρατικός Εκλογικός Επίτροπος της Αλβανίας, Ilirjan Celibashi σε δήλωσή του στα ΜΜΕ της χώρας, ανέφερε ότι η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θα διώξει ποινικά 67 μέλη των ομάδων καταμέτρησης στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Ο Celibashi είπε ότι εντοπίστηκαν 20 περιπτώσεις πολλαπλής ψηφοφορίας σε δύο εκλογικά τμήματα.

«Συνολικά τα μέλη των ομάδων καταμέτρησης είναι 67, δηλαδή υπάρχουν 18 ομάδες καταμέτρησης και 67 μέλη των ομάδων καταμέτρησης των οποίων τα ονόματα θα παραπεμφθούν στο εισαγγελικό όργανο.

Όλες οι παραβάσεις που έχουμε αξιολογήσει ως παραβιάσεις εγκληματικού χαρακτήρα, έχουν να κάνουν με διαφορές στα ψηφοδέλτια, ή στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του υποψηφίου, όχι του πολιτικού κόμματος. Δεν είμαστε καν σε θέση να ερευνήσουμε και να επαληθεύσουμε για αυτά τα μέλη, τα οποία είναι ή δεν ευθύνονται για αυτήν την παρατυπία. Θα εναπόκειται στο εισαγγελικό όργανο να καταλήξει αύριο ότι είναι και τα 4 μέλη της υπεύθυνης ομάδας ή μόνο ένα από αυτά.

Και οι 4 λογοδοτούν ενώπιον του νόμου. Υπάρχουν 20 περιπτώσεις που έχουμε δει πολλαπλές ψηφοφορίες σε 2 εκλογικά τμήματα», είπε ο Celibashi.

Όπως μεταδίδει το ΑΤΑ, ο Επίτροπος αποφάσισε να κηρύξει τη διοικητική διαδικασία ολοκληρωμένη χωρίς τελική απόφαση, αφού εκτίμησε ότι το αντικείμενο και ο σκοπός της εις βάθος επαλήθευσης είχαν χαθεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου