Στο φως νέα στοιχεία για το θάνατο των Ρώσων τουριστών στην Αλβανία

Στο φως νέα στοιχεία για το θάνατο των Ρώσων τουριστών στην Αλβανία

Η απώλεια της ζωής των 4 Ρώσων τουριστών, της Ναταλίας Μπουρένκοβα 58 ετών, του Σεργκέι Μπουρένκοφ, 60 ετών, του Νικήτα Μπελούσοφ, 37 ετών και της Εκατερίνα Μπουρένκοβα, 31 ετών σε πολυτελές ξενοδοχείο στην περιοχή Qerret στην Καβάγια κοντά στην αλβανική πρωτεύουσα, αποτελεί ακόμη ένας άλυτο γρίφος.

Το τραγικό συμβάν πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου 2021, στην εσωτερική πισίνα του ξενοδοχείου.

Περίπου 45 ημέρες μετά το θάνατό τους, το Ινστιτούτο Ιατροδικαστών της Αλβανίας κατάφερε να προσδιορίσει την αρχική αιτία της απώλειας της συγκεκριμένης οικογένειας.

Γνωστή αλβανική εκπομπή του News 24, αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου τους. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη «στις σορούς των θυμάτων διαπιστώθηκε παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα σε ποσότητα άνω του 75%».

Η πραγματογνωμοσύνη διέψευσε τις αρχικές υποψίες που είχαν διατυπωθεί και που κάνανε λόγο πως ο θάνατός τους μπορεί να προκλήθηκε από υπερβολική χρήση χλωρίου.

Μια διεθνώς πιστοποιημένη εταιρεία κατέρριψε αυτό το σενάριο, αν και τα ιδρύματα συγκρούστηκαν στον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας υποστηρίζοντας ότι τα δείγματα νερού και χλωρίου που θα εξετάζονταν δεν είχαν ληφθεί στην κατάλληλη μορφή.

Επίσης η πραγματογνωμοσύνη έδειξε ότι οι Ρώσοι δεν είχαν καμία αντίδραση ή δηλητηρίαση από φαγητό που θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατό τους.

Όμως, παρόλο που η ιατροδικαστική έρευνα έχει καθορίσει την αιτία του θανάτου των τεσσάρων Ρώσων, φαίνεται ότι η Εισαγγελία δεν είναι πεπεισμένη για την πραγματική αιτία απώλειας της ζωής τους.

Για το λόγο αυτό το ανακριτικό όργανο έχει καλέσει σε βοήθεια το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας της χώρας και πιο συγκεκριμένα τη Μυστική Υπηρεσία Στρατού, προκειμένου να διεξαχθεί ερευνητικό πείραμα υπό τις ίδιες συνθήκες με το συμβάν.

Τέλος, μέσω αυτού του πειράματος θα πρέπει να ελεγχθεί εάν το διοξείδιο του άνθρακα, βρέθηκε στον αέρα ως αποτέλεσμα κάποιας δυσλειτουργίας του λέβητα του ξενοδοχείου, λόγω της έλλειψης κατάλληλου συστήματος εξαερισμού, ή για άλλους λόγους που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου