Στην Κωνσταντινούπολη ο ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέας Κατσανιώτης

Στην Κωνσταντινούπολη ο ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέας Κατσανιώτης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε χθες το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου, στον Πατριαρχικό Ναό, κατά τον Μ. Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Στον Μ. Εσπερινό εκτός από τους ιεράρχες παρέστησαν ο Εξοχ. Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως στην Θρονική εορτή, μαζί με την τιμία συνοδεία του, η Εξοχ. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος κ. Ζέττα Μακρή, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα κ. Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης, η Ευγεν. Γενική Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, μαζί με τον σύζυγό της Εξοχ. Πρέσβη της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Ιωάννη Ραπτάκη.

Επίσης οι Εντιμ. Βουλευτές της ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Σταύρος Κελέτσης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Ιωάννης Σαρακιώτης, μαζί με τον Σύμβουλο Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Μυγδάλη, και πιστοί από την Πόλη, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Αμέσως μετά τον Μ. Εσπερινό ο Παναγιώτατος απένειμε το Οφίκιο του Άρχοντος Μυρεψού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Εντιμολ. κ. Γεώργιο Σάββιτς, Διδάκτoρα Φαρμακευτικής, με καταγωγή από την Χαλκηδόνα και το Σχοινούδι της Ίμβρου.

Εξ' άλλου ο Πατριάρχης δέχθηκε τον Εξοχ. Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβερνήσεως στην Θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ελλογιμ. κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, Ομοτιμ. Καθηγητή και Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, την Ευγεν. κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, και τον Εντιμ. κ. Χριστόδουλο Μαργαρίτη, Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Υφυπουργού.

Ο Παναγιώτατος με αφορμή την εορτή του Ιδρυτού της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, κατά την οποία εορτάζει τα ονομαστήριά του ο κ. Κατσανιώτης του απένειμε τιμητικώς τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της, αλλά και στον κόσμο, καθώς και για την Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου