Διαθρησκειακό Φόρουμ στην Αλβανία για την πρόληψη του εξτρεμισμού και του ριζοσπαστισμού

Διαθρησκειακό Φόρουμ  στην Αλβανία για την πρόληψη του εξτρεμισμού και του ριζοσπαστισμού

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας σε συνεργασία με το Κέντρο CVE διοργάνωσε στις 22 Νοεμβρίου 2021 το Διαθρησκειακό Φόρουμ «Ο ρόλος των θρησκευτικών ηγετών και της νεολαίας στην πρόληψη του εξτρεμισμού και του ριζοσπαστισμού» με τη συμμετοχή ηγετών θρησκευτικών κοινοτήτων και μελών του Δ.Σ. της Διαθρησκειακής Κοινότητας της Αλβανίας, του Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Ιρλανδίας Alastair King-Smith, εκπροσώπων της Πρεσβείας των ΗΠΑ, την ανώτερη αντιπροσωπεία από τον διεθνή οργανισμό The Global Community Engagement and Resilience Fund (GCERF) με έδρα την Ελβετία με επικεφαλής τον κ. Kevin Osborne, καθώς και εκπροσώπων των λοιπών θρησκειών και σωματείων στην Αλβανία.

Στο Συμβούλιο συμμετείχε και η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας με εκπρόσωπό της τον βοηθό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, θεοφιλέστατο Επίσκοπο Άστιο.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες εστίασαν στη συμβολή και το έργο που κάνουν οι θρησκευτικές κοινότητες στην προώθηση της κοινωνικής ειρήνης και του διαλόγου, μέσω της εκπαίδευσης των νεότερων γενεών μακριά από κάθε ριζοσπαστισμό και εξτρεμισμό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου