Τα σερβικά ΜΜΕ για τη δημιουργία «Μεγάλης Αλβανίας» και το «ναι» του Ράμα

Τα σερβικά ΜΜΕ για τη δημιουργία «Μεγάλης Αλβανίας» και το «ναι» του  Ράμα

«Αλβανία και Κόσοβο θα ενωθούν», αυτό αναφέρει σερβικό δημοσίευμα αφιερωμένο στη χθεσινή συνάντηση των κυβερνήσεων Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου στην πόλη Ελμπασάν.

Το δημοσίευμα επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι, οι οποίοι ερωτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους για ένωση και των δύο κρατών.

«Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έχει εκφράσει ότι πιστεύει πως η Αλβανία θα ενταχθεί στο Κόσοβο. Ο Ράμα πρόσθεσε ότι δεν ξέρει πότε θα συμβεί αυτό», γράφουν τα σερβικά ΜΜΕ, ενώ παραθέτουν και το παρακάτω απόσπασμα της δήλωσης Ράμα:

«Αν με ρωτήσετε υποθετικά για ένα ειρηνικό δημοψήφισμα για την εθνική ενότητα, θα παραβιάσω το νόμο για το απόρρητο της ψηφοφορίας - Λέω ότι θα ψήφιζα ανοιχτά. Σε περίπτωση που ρωτάτε αν θα γίνει αυτό ή όχι, προκαλώντας, λέω ότι θα γίνει, αλλά πότε δεν ξέρω. Αλλά μιας τα θα γίνει».

Ο Ράμα τόνισε ότι όσοι μπορούν να ερμηνεύσουν τη δήλωσή του ως αίτημα για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», αποκαλώντας τους μάντεις «δεν κρίνονται».

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η έβδομη συνάντηση μεταξύ της κυβέρνησης της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου όπου υπογράφηκαν 13 διακυβερνητικές συμφωνίες, μεταξύ των οποίων και οι καταργήσει των διασυνοριακών τους ελέγχων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου