Νέα Υόρκη: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων

Νέα Υόρκη: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, η οποία και εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο του κτιρίου και να μην αναγνωρίζει την διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σε μια πρόσκληση που υπογράφουν οι διορισμένοι συντονιστές της Επιτροπής αυτής, Δημήτριος Καλαμαράς και Νίκος Διαμαντίδης, όπως επίσης και ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου ως διοικητικός πρόεδρος, η διαδικασία ορίζεται για την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Σταθάκειο, με δικαίωμα συμμετοχής και εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Όπως αναφέρει ο ομογενειακός ιστότοπος «Εθνικός Κήρυκας», στο θεματολόγιο περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του προέδρου και των συντονιστών, η συμπλήρωση μελών στην Πειθαρχική Επιτροπή και την Επιτροπή Διαφάνειας, αλλά και θέματα μητρώου, όπως η εγγραφή και επανεγγραφή συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας. Από την άλλη πλευρά, τα βλέμματα συγκεντρώνει η συζήτηση για τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες χαρακτηρίζονται «παράνομες», ενώ τονίζεται πως θα ληφθούν και σχετικές αποφάσεις.

«Συζήτηση για τις αντικαταστατικές και παράνομες εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 στο πεζοδρόμιο έξω από το Σταθάκειο. Αποφάσεις», είναι χαρακτηριστικά η αναφορά στο θεματολόγιο, προμηνύοντας μια έντονη συζήτηση.

Πρόκειται για την δεύτερη ανοικτή διαδικασία που πραγματοποιείται στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο -εκτός από την επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου- μετά τα γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν και παρεμποδίστηκε η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Σεπτεμβρίου, αλλά και των αμφιλεγόμενων εκλογών 5 ημέρες μετά. Επίσης, ακολουθεί μια αποτυχημένη απόπειρα ανοίγματος του κτιρίου από στελέχη της εκλεγμένης διοίκησης, η οποία ακολουθήθηκε από εκ νέου σφράγισμά του, παρουσία της Αστυνομίας. Επιπλέον, έπεται και της σχετικής συμφωνίας μεταξύ των μελών των δυο αντιμαχόμενων παρατάξεων για την συγκρότηση Επιτροπής Παρέλασης υπό την προεδρία του Τζον Κατσιματίδη, κατόπιν παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, η οποία όμως δεν αφορούσε το εν γένει διοικητικό θέμα που ταλανίζει την Ομοσπονδία.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της εκλεγμένης Διοίκησης της 19ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν ξεκαθαρίσει την στάση τους, έστω κι αν η ανοικτή διαδικασία τους δίνει την δυνατότητα να δώσουν το «παρών». Ήδη ο εκπρόσωπος Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Γεωργόπουλος, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, τονίζοντας, αφενός, ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα και αφήνοντας, αφετέρου, όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ...
Αλλαγές στις μετακινήσεις προς την ΕΕ λόγω αύξησης...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 27/11/21, 05:22

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη