Τι δήλωσε η Σέρβα πρωθυπουργός για την «ένωση» Κοσόβου - Αλβανίας

Τι δήλωσε η Σέρβα πρωθυπουργός για την «ένωση» Κοσόβου - Αλβανίας

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε χθες ότι η δήλωση του Κοσοβάρου πρωθυπουργού Albin Kurti ότι θα ψηφίσει υπέρ της ενοποίησης του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας στο μέλλον, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει σοβαρά ολόκληρη την περιοχή.

«Αυτή η δήλωση είναι απλώς ένας ακόμη λίθος στην υπονόμευση των θεμελίων της περιφερειακής σταθερότητας και της περιφερειακής ασφάλειας. Αυτή η δήλωση θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες ανατροπές σε ολόκληρη την περιοχή. Η πολιτική του Albin Kurti είναι ξεκάθαρη, την οποία δεν φαίνεται να κρύβει. Αυτό που τον ανησυχεί πολύ περισσότερο είναι έλλειψη των αντιδράσεων της διεθνούς κοινότητας», είπε η Σέρβα πρωθυπουργός

Ακόμη ανάφερε ότι θα ήθελε να ακούσει κάτι από τη Viola von Cramon.

Επίσης όπως αναφέρει το Euronews Serbia η Μπρνάμπιτς υπενθύμισε ότι φέτος γίνανε μάρτυρες 117 διαφορετικών επιθέσεων σε Σέρβους και σερβικές περιουσίες στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, οι οποίες είναι 30% περισσότερες από πέρυσι.

«Η Viola von Cramon δεν σχολίασε καμία από αυτές τις επιθέσεις. Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω τι έχουν να πουν η ΕΕ και η Viola von Cramon σχετικά με αυτό. Κάθε σιωπή είναι ένδειξη συναίνεσης», είπε η πρωθυπουργός της Σερβίας.

Ερωτηθείσα εάν είναι δυνατόν να συμβεί ένα τέτοιο σενάριο στο μέλλον, η Μπρνάμπιτς απάντησε ότι αμφιβάλλει, αλλά ότι είναι απαραίτητο όλοι οι διεθνείς παράγοντες να πουν ότι είναι αδύνατο.

«Εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει η διεθνής κοινότητα σε αυτό, αλλά αυτό θα σήμαινε πολύ ευρύτερες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή, αλλά και για άλλες περιοχές στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ελπίζω να μην προχώρησαν σε δηλώσεις μόνο και μόνο επειδή είναι Σαββατοκύριακο, άρα ίσως να μην εργάζονται, αν και βλέπουμε ότι στη Viola von Cramon αρέσει να επικρίνει τη Σερβία και τα Σαββατοκύριακα. Ελπίζω ακόμη ότι θα ανακοινώσουν κάτι», κατέληξε η Μπρνάμπιτς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου