Στη Βουλή της Αλβανίας η συμφωνία για τους φυλακισμένους με το Ηνωμένο Βασίλειο

Στη Βουλή της Αλβανίας η συμφωνία για τους φυλακισμένους με το Ηνωμένο Βασίλειο

Η συμφωνία μεταξύ της αλβανικής και της βρετανικής κυβέρνησης που προβλέπει την επανεισδοχή ατόμων που εκτίουν ποινές στις φυλακές των δύο χωρών ή είναι βρίσκονται παράνομα στις δύο χώρες, κατατέθηκε στην Βουλή της Αλβανίας και αναμένεται να εγκριθεί πολύ σύντομα.

Το σύμφωνο υπεγράφη πριν από λίγους μήνες από τον υπουργό Εσωτερικών, Bledi Çuçi και την Βρετανίδα ομόλογό του, Priti Patel και έχει χαρακτηριστεί από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως επίτευγμα, καθώς Αλβανοί που καταδικάστηκαν για διάφορα εγκλήματα έχουν γεμίσει τις φυλακές και το κόστος της κράτησής τους είναι πολύ υψηλό.

«Η συμφωνία προβλέπει την επαλήθευση και την ταυτοποίηση των πολιτών, που υπόκεινται σε επιστροφή / επανεισδοχή, κοινοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με αυτούς, συμβουλευτική στη βάση δεδομένων μόνο για τους σκοπούς της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας», αναφέρεται στην έκθεση της συμφωνίας.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 1.000 αλλοδαποί εγκληματίες έχουν απελαθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, οι Αλβανοί αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις βρετανικές φυλακές και συγκεκριμένο αποτελούν συνολικά το 16% των κρατουμένων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου