Δελτίο Τύπου ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΑΔ Κορυτσάς για τη «Συμμαχία της Ντροπής»

Δελτίο Τύπου ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΑΔ Κορυτσάς για τη «Συμμαχία της Ντροπής»

Με την δήλωση αυτή το Κόμμα Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Οργάνωση Δημοκρατική Ένωση της Ελληνική Εθνικής Μειονότητας παράρτημα Κορυτσάς, χαιρετά την έναρξης της εφαρμογής της επικυρωμένης συμφωνίας από την Αλβανική Βουλή, για την «Αναζήτηση και εύρεση των Ελλήνων στρατιωτών, που έχουν πέσει κατά το ελληνοιταλικό πόλεμο».

Χαιρετάμε το γεγονός, γιατί εφαρμόζετε ένας από τους αρχαιότερους κώδικες της ανθρωπότητας, η τιμή προς τους πεσόντες. Μετά από 73 χρόνια αυτή η ήρωες, παιδιά μητέρων, πολύ νέοι στην ηλικία, πρώτη στην αντίσταση, που οι λαοί της Ευρώπης, έκαναν στης αντιφασιστικές ορδές, αξίζον τουλάχιστον ένα τάφο. Είναι ιστορικό γεγονός αναμφισβήτητο, ότι η περιοχή της Κορυτσάς ήταν πεδίο μάχης κατά τον ελληνόιταλικό πόλεμο, όπου έχουν γίνει μάχες σώμα με σώμα, και έχουν δώσει την ζωή τους εκατοντάδες Έλληνες στρατιώτες, για το λόγο αυτό κάθε προσπάθεια των ψευδό-ιστορικών, η από «τυχαία άτομα» που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία είναι γελοία.

Μόνο μία μέρα νωρίτερα η « Συμμαχία της Ντροπής», με μία ομάδα άνεργων ανθρώπων και πληρωμένους από άλλες περιοχές, κατέβηκε στην Κορυτσά και με τις υστερίες τους ζήτησε την ακύρωση της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας. Και άλλη μια φορά η αξιοπρεπείς κορυτσαίοι άφησαν αυτούς τους διχαστές λαών στην μοναξιά τους, γιατί οι κορτυσαίοι ξέρουν να τιμούν, του ήρωες, τους φίλους, τους γείτονες και τους πραγματικούς τους συμμάχους, δεν είναι τυχαίο που αυτοί αποδίδουν φόρο τιμής και τοποθετούν στεφάνια, στους Γάλλους στρατιώτες που έχουν πέσει κατά το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο στο κοιμητήριο τους, αλλά και στους Έλληνες στρατιώτες στο μοναδικό μνημείο, στο σταυρό της Μπομποστίτσας.

Για το λόγο αυτό ζητάμε την δημιουργία του κοιμητηρίου των Ελλήνων στρατιωτών που έχουν πέσει στην περιοχή της Κορυτσάς, γιατί πιστεύουμε πως αυτό θα μετατραπεί σε ένα μέρος προσκυνήματος από τους απόγονους τους και ευρύτερα θα προσφέρει στην παγίωση μίας σχέσεις και μίας πολύ καλή πνοής, φιλίας και αδελφοσύνης που υπάρχει ιστορικά μεταξύ του λαού της περιοχής της Κορυτσάς και της Βόρειας Ελλάδος.

Εκφράζουμε την πεποίθηση πως η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας έχει γίνει αποδεχτή από τους πολίτες, αλλά και θα έχει την απαραίτητη στήριξη που απαιτείται από τις τοπικές αρχές, γιατί ο σεβασμός των πεσόντων είναι σεβασμός προς τον εαυτό μας, προς τον γείτονα, τον φίλο, τους συμμάχους, προς μία ένδοξη εποποιία που δεν μπορούν να την αρνηθούν και σκοτεινιάσουν «οι μοντέρνοι σπαχήδες »

Σας Ευχαριστούμε

www.foniortodoksonkoritsas.com

Η Τουρκία επαυξάνει την επιρροή της στην Αλβανία
Συνάντηση Βορειοηπειρωτών στην Βουλή
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη