Συνάντηση Βορειοηπειρωτών στην Βουλή

Συνάντηση Βορειοηπειρωτών στην Βουλή

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρου Δήμα, συγκεντρώθηκαν οι Εκπρόσωποι των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων/Αδελφοτήτων στη Βουλή των Ελλήνων (Αίθουσα 150) και συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, καθώς και ζητήματα των Βορειοηπειρωτών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Τη συζήτηση χαιρέτησε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, και συμμετείχε επίσης ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Σε κλίμα εγκάρδιο και με ενωτική διάθεση οι Εκπρόσωποι των Οργανώσεων της Βορείου Ηπείρου αναφέρθηκαν σε φλέγοντα θέματα της Ελληνικής Κοινότητας, όπως το ασφαλιστικό, η ιθαγένεια, οι λεωφορειογραμμές με τις πόλεις της Βορείου Ηπείρου, και σε γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην εθνική μας πολιτική διατήρησης του ελληνικού στοιχείου στη Βόρεια Ήπειρο.


Ο Πύρρος Δήμας διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες για την ειλικρινή και αμέριστη συμπαράστασή του. Γνωρίζοντας και ο ίδιος από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες του, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Βορειοηπειρώτες σε συστράτευση ενάντια στο μέτωπο της γραφειοκρατίας, της αδιαφορίας και της διχόνοιας. Προβλήματα όπως το ασφαλιστικό δεν λύνονται με διακηρύξεις και ευχολόγια. Χρειάζεται πολύ δουλειά και πείσμα. Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του έδωσε το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται και να εργάζεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεσμεύτηκε στους συμμετέχοντες ότι θα λειτουργήσει ως η φωνή τους σε επιτροπές, συμβούλια και διασκέψεις της Βουλής, ώστε οι Βορειοηπειρώτες να τύχουν επιτέλους δίκαιας και αξιοκρατικής μεταχείρισης.

Είναι γνωστές οι Ερωτήσεις του Πύρρου Δήμα στη Βουλή για τα θέματα των Βορειοηπειρωτών, καθώς και οι συναντήσεις του με εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ευόδωση των κοινών στόχων. Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας της χώρας μας με την Αλβανία προτίθεται να δραστηριοποιηθεί και εκτός των συνόρων για να προασπίσει το εθνικό μας συμφέρον.

Δελτίο Τύπου ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΑΔ Κορυτσάς για τη «Συμμαχί...
Με επιτυχία και εθνικό παλμό η κοπή της βασιλόπιτα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη