Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 στην Αλβανία

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 στην Αλβανία

Δύσκολη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην Αλβανία τις τελευταίες μέρες, με τους πολίτες που ασθενούν από τον COVID-19 το τελευταίο 24ωρο να φτάνουν τους 690, εκ των οποίων οι 22 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι στιγμής στην χώρα υπάρχουν 8.190 ενεργά κρούσματα, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5 θάνατοι .

Όσον αφορά τις πόλεις που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα, πρώτη είναι η πρωτεύουσα των Τιράνων, ακολουθούν άλλες πόλεις της Μέσης και Βόρειας Αλβανίας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η παραλιακή πόλη των Αγίων Σαράντα. Όσον αφορά εκείνες με τα λιγότερα, είναι Χιμάρα, το Αργυρόκαστρο και η Κορυτσά.

Από πλευράς του ποσοστού των εμβολιασμών, υπάρχει μείωση των ατόμων που προσέρχονται στα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα, ενώ τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, αν και έχουν επιβληθεί δεν εφαρμόζονται σε τέτοιο βαθμό ώστε να προστατεύεται η δημόσια υγεία.

Οι ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας είναι από τις 23:00 μέχρι τις 6:00 και οι μάσκες είναι επίσης υποχρεωτικές σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Τέλος, σχετικά με την εφαρμογή του "Green Pass" το Υπουργείο Υγείας της Αλβανία δεν έχει προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου