Isabel Santos: «Η Αλβανία θα πρέπει να ανταμειφθεί από την ΕΕ για την πρόοδό της»

20210121_EP-109425E_JVV_PBU_166_RESIZED_L-e1616623917469

H Εισηγήτρια για την Αλβανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μίλησε μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς στην Αλβανία. Σε δήλωση στα ΜΜΕ, η Isabel Santos είπε ότι η Αλβανία έχει εκπληρώσει όλα τα απαραίτητα βήματα για τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

Σχετικά με τον νόμο για τα ΜΜΕ, ανέφερε είπε ότι οι συστάσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη και ότι επιβεβαιώθηκε από την πλειοψηφία ότι το σχέδιο νόμου δεν θα ακολουθηθεί. Εξέφρασε επίσης την ανάγκη μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος.

«Έχουμε πει ότι η Αλβανία είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα στη διαδικασία ένταξης. Η Αλβανία έχει ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα βήματα για τη διεξαγωγή της Πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης. Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω ότι μετά τις εκλογές το Κοινοβούλιο άρχισε να λειτουργεί. Κατανοώ τη σημασία του ως τόπου που εκπροσωπεί τη βούληση των Αλβανών…

Χαίρομαι που το Κοινοβούλιο άρχισε να λειτουργεί σε συνεργασία μεταξύ της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας. Αυτός ο διάλογος μπορεί να γίνει πολύ σημαντικός. Όσον αφορά τα ΜΜΕ, έλαβα την επιβεβαίωση ότι η πλειοψηφία (κυβέρνηση) δεν θα συνεχίσει με το σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ. Η Αλβανία θα εξετάσει τις συστάσεις για τη νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης.

Το δικαστικό σύστημα πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Συνεχίστε με τις ίδιες διαδικασίες έως ότου κάθε δικαστής ή εισαγγελέας έχει περάσει από τη διαδικασία. Χάρηκα που άκουσα ότι η συνέλευση ζήτησε τη γνώμη της Επιτροπής της Βενετίας για αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό για τις επόμενες εκλογές, δηλαδή τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος. Θέλω να δώσω ένα σημαντικό μήνυμα. Υπάρχει μια πλειοψηφία στην Ευρώπη που κατανοεί την πρόοδο που κάνει η Αλβανία και θέλει να ενσωματωθεί. Έφτασε η ώρα να ανταμειφθεί η Αλβανία για τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε η Santos.

Μέχρι στιγμής καμία αναφορά δεν έχει γίνει στα θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕΜ, ενώ οι δηλώσεις του δυτικού παράγοντα στην Αλβανία, αρκούνται στις μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος και των ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου