Την Πέμπτη η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια

Την Πέμπτη η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια

Ο Πρόεδρος της Βουλής Talat Xhaferi όρισε για την Πέμπτη στις 11:00 την συνεδρίαση στην οποία θα πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ενημερώνουμε ότι η Βουλή της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας έχει υποβληθεί αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και έχει αρχειοθετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως αναφέρει το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, ο Πρόεδρος της Βουλής Talat Xhaferi, σύμφωνα με το άρθρο 215 παράγραφος 2 του Κανονισμού της Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, θα συγκαλέσει τη συνεδρίαση για το αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την τρίτη ημέρα του αιτήματος για εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, δηλαδή την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11.00. Σύμφωνα με το άρθρο 215 παράγραφος 3 του Κανονισμού της Συνέλευσης, η προθεσμία για τη σύγκληση της συνόδου αρχίζει να τρέχει την επόμενη ημέρα από την ημέρα που θα τεθεί το ζήτημα της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το Συμβούλιο του Προέδρου της Συνέλευσης.

Το Συμβούλιο προσθέτει ότι για όλα τα βήματα και τις διαδικασίες, όπως και πριν, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα ενημερωθούν μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών στη Βουλή.

Βουλευτές από το VMRO – DPMNE, Συμμαχία για τους Αλβανούς και Εναλλακτική, Besa και Αριστερά κατέθεσαν σήμερα πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Την πρωτοβουλία, όπως ανακοίνωσε ο Aleksandar Nikolovski από το VMRO-DPMNE, υπέγραψαν 61 βουλευτές.

Ο Πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα περιμένουν τον πρωθυπουργό Zoran Zaev να υποβάλει την ανακοινωθείσα παραίτησή του, αλλά αφού αυτό δεν έγινε, η πρωτοβουλία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου