Στην Αλβανία θα μεταβεί αύριο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Rik Daems

Στην Αλβανία θα μεταβεί αύριο ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Rik Daems

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) Rik Daems θα επισκεφθεί τα Τίρανα στις 10 και 11 Νοεμβρίου μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Αλβανικού Κοινοβουλίου Lindita Nikolla.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο Daemns θα συναντηθεί την Nikolla, τον ΠτΔ Ιλίρ Μέτα, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και διάφορους υπουργούς.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί συνομιλίες με τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων στο κοινοβούλιο, τον Διαμεσολαβητή και τον Επίτροπο για την Προστασία από τις Διακρίσεις, ωστόσο δεν είναι γνωστό ποιο ακριβώς θα είναι το θέμα των συνομιλιών τους.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο της Ευρώπης εργάζεται τοπικά με την ΕΕ για μια κοινή δράση με τίτλο «Ενίσχυση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της δικαιοσύνης στην Αλβανία», σε συνεργασία με το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά εκπαιδεύσεων με εκπροσώπους περιφερειών, δικαστήρια και εφετεία σχετικά με την εφαρμογή νέων μεθόδων.

«Τα περιφερειακά εργαστήρια θα παράσχουν την ευκαιρία στα εθνικά δικαστήρια να κατανοήσουν καλύτερα τον ρόλο τους στην εφαρμογή νέας μεθοδολογίας για τη βελτίωση της απόδοσης του δικαστηρίου και των υπηρεσιών δικαιοσύνης που παρέχονται στους Αλβανούς πολίτες, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα». σημείωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τέλος, η επικεφαλής του Γραφείου του Συμβουλίου της Ευρώπης στα Τίρανα Jutta Gutzkow, τόνισε τη σημασία του νέου κανονιστικού πλαισίου και των αυξημένων ικανοτήτων του δικαστικού προσωπικού, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της δράσης για την υποστήριξη των θεσμών δικαιοσύνης με συγκεκριμένα εργαλεία και μεθοδολογία της CEPEJ που εγκρίθηκε στο Αλβανικό πλαίσιο για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού δικαστικού συστήματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου