Η Αυστρία ζητά την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία

Η Αυστρία ζητά την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Αλβανίας, Mimi Kodheli, δέχθηκε τον Έκτακτο και Πληρεξούσιο Πρέσβη της Αυστρίας, Κρίστιαν Στάινερ, στη Βουλή.

Ο Πρέσβης Steiner αναφέρθηκε στη συμβολή της Αυστρίας σε μια σειρά από κατευθύνσεις και έργα, όπως η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης (συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ελέγχου), η προστασία δεδομένων, η διαχείριση των υδάτων, η υγεία, η εκπαίδευση κ.λπ.

Επίσης τόνισε την πλήρη υποστήριξη της Αυστρίας όσον αφορά τις διαδικασίες ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και ιδιαίτερα την έναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό.

Στη συνέχεια, παρουσίασε την κατάσταση στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, τονίζοντας τη σημασία της ένταξής τους στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων τόνισε ότι η εντατικοποίηση αυτών των διαδικασιών είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τις χώρες της περιοχής, αλλά και για την ειρήνη και την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη συνάντηση οι συνομιλητές μίλησαν και για θέματα διακοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η παρουσία της Αυστρίας στην Αλβανία είναι έντονη καθώς κρατά από την εποχή της δημιουργίας του αλβανικού κράτους και μέχρι σήμερα, με την πρώτη να έχει ταχθεί στην άμεση προώθησή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου