Γερμανός ευρωβουλευτής καταγγέλλει την Αλβανία για την δολοφονία των αδέσποτων σκύλων

Γερμανός ευρωβουλευτής καταγγέλλει την Αλβανία για την δολοφονία των αδέσποτων σκύλων

Ο Μάρτιν Μπούσμαν, μέλος του Κόμματος Προστασίας των Ζώων, που εκπροσωπεί τη Γερμανία στο ΕΚ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη «μαζική δολοφονία αδέσποτων σκύλων στην Αλβανία».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο ευρωβουλευτής γράφει ότι «στην Αλβανία, οι αδέσποτοι σκύλοι δολοφονούνται μαζικά από την κυβέρνηση». Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει γραπτό αίτημα σχετικά με την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και τα κριτήρια εκπλήρωσης.

Σημειώνει ότι ως υποψήφια χώρα, η Αλβανία πρέπει να ακολουθεί τους κανονισμούς της ΕΕ για την προστασία των ζώων.

Η ανάρτησή του συνεχίζει αναφέροντας αναλυτικά ότι ο Δήμος Τιράνων με επικεφαλής τον Erion Veliaj έχει αιχμαλωτίσει ζώα και αντί να τα στειρώσει τα έχει δηλητηριάσει.

«Τα πτώματα τους απορρίπτονται στη συνέχεια στη δημοτική χωματερή. Πρέπει να υποθέσουμε ότι χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά έχουν πεθάνει με αυτόν τον σκληρό τρόπο τα τελευταία χρόνια», έγραψε.

Επίσης ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι αυτά τα εγκλήματα έχουν αποδειχθεί από βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και έρευνες, προσθέτοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί αναφορές και διαμαρτυρίες για το θέμα.

«Πώς θα επηρεαστούν οι προοπτικές της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία από το γεγονός ότι η Αλβανία φαίνεται να στερείται οποιωνδήποτε ελάχιστων προτύπων για την προστασία των ζώων και για την άλλη από τις διαμαρτυρίες για τα γονίδια των ωαρίων που αγνοούνται από τους πολίτες;»

Ο Μπούσμαν σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με το εάν η Αλβανία έχει εκπληρώσει τα κριτήρια για ένταξη στην ΕΕ.

«Η χώρα συνεχίζει να αγωνίζεται με μια εξαντλητική μεταρρυθμιστική διαδικασία. Συγκεκριμένα, η ΕΕ απαιτεί να διασφαλιστεί η λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου, οι κορυφαίες προσπάθειες της δικαστικής μεταρρύθμισης, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και η διατήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραψε.

Εκτός από την προστασία των αδέσποτων ζώων, που φυσικά θα πρέπει να είναι δεδομένο σε μια πολιτισμένη χώρα, θα ήταν θετικό οι ευρωβουλευτές των δυτικών και ανεπτυγμένων χωρών, να κάνανε και μια σχετικά αναφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕΜ στην Αλβανία!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου